Utama > Blogging, PayPal, Tips > Membuka Akaun PayPal
  1. khairulmunirah
    Januari 14, 2009 at 2:47 pm

    err..klu dh wat akaun paypal ni..cmno nk amek duitnye?

  2. Januari 15, 2009 at 10:43 am

    Ada banyak cara boleh keluarkan duit dalam tu. Sebelum pengeluaran di buat, akaun tersebut hendaklah diverify terlebih dulu dengan kad kredit. Kalau takda kad credit, boleh guna VCC (boleh beli dari aku hee). Ini di antara cara-cara yang aku pernah baca:

    1. Masukkan ke dalam kad kredit atau kad debit. Lepas tu boleh pakai semua duit tu untuk belanja. Setakat ni aku dah cuba guna kad debit Maybank, tapi PayPal tak terima.

    2. Gunakan virtual money servis yang diiktiraf oleh PayPal seperti Virtual Money Inc. Aku tak pernah cuba lagi servis dia tapi direkomendasi oleh seorang blogger berjaya dari Malaysia sendiri. Bayaran pendaftaran dalam $25 dan nanti dapat kad debit bersama dengan akaun di Virtual Money Inc. Lepas activate kad tu, boleh transfer duit dari PayPal ke dalam kad debit yang dapat tadi. Seterusnya duit tu boleh dikeluarkan melalui mana-mana ATM.

    3. Gunakan servis pihak ketiga. Servis-servis macam ni boleh didapati dari forum-forum seperti di lowyat.net. Banyak individu yang offer untuk exchange duit di PayPal. Apa yang aku faham, kau transfer duit dari akaun PayPal mu kepada akaun PayPal pemberi servis. Dia akan masukkan Ringgit Malaysia ke dalam akaun bank di Malaysia mu mengikut exchange rate yang telah dipersetujui.

    Semua ni aku tak pernah cuba. Mungkin akan cuba bila duit dalam PayPal mencecah $50. Half way to go.. 🙂

  3. nor
    Mac 23, 2009 at 3:57 am

    saya dah register paypal..nk tggu verify account tu kena telefon bank ke atau kena tggu 2-3 hari email dari paypal??

  4. Mac 23, 2009 at 4:03 am

    Kalau nak register akaun tu, harus pakai kad kredit atau VCC. VCC tu boleh dibeli. Lepas verify pakai salah satu kad tu, akan ada emel confirmation dari PayPal. Next step is masukkan kod 4 digit daripada statement kad kredit atau boleh terus hubungi bank anda.

  5. anasfadilah
    April 7, 2009 at 7:39 am

    saya ada kad kredit citibank mastercard

    kalau saya guna kad kredit tu untuk verify

    jadi kalau ada orang nak masuk kan duit pada saya,dia akan masuk ke citibank lah ye?

    tumpang tanya ye,saya betul2 nak tahu

    thak u in advance

  6. April 10, 2009 at 1:27 am

    Tak, kalau ada orang hantar duit ke akaun PayPal anda, bermaksud akaun PayPal anda yang ada duit. Untuk keluarkan duit tu, anda boleh withdraw through kad kredit citibank tu.

  7. aya
    Mac 1, 2010 at 11:27 am

    ooo.mcm tu ek..nk tnya lagi ni.

    skrg kalu sy nk verify account tu, sy bleh pki debit card dr bank mana2 ke? means, sy bleh draw duit tu trus dr debit card tu.mcm tu ke?

  8. Mac 1, 2010 at 1:05 pm

    Setahu saya, kena pakai credit card untuk verify account. Kalau takda, cara lain adalah pakai virtual credit card (VCC).

    Sekarang ni boleh terus draw duit ke account bank Malaysia. Kelemahan PayPal sekarang hanyalah kita tak boleh add money memalui account bank, hanya credit card. Tapi kalau takde credit card, boleh add money melalui merchant tertentu.

  9. Mac 30, 2010 at 5:00 pm

    a’kum.
    sekarang ni paypal dah ada untuk Malaysian Bank kan?
    macam mana pulak?
    1.ada fees yg dikenakn bile daftar ke?
    2.bile nak keluarkan duit hasil dari paypal tu kene bayar ke?
    2.apa lagi benda yang perlu saya tahu atau perlu dibayar??
    3.kena buat VVC/debit/credit card ke??
    4.Macam mana nak verify account bila dah daftar?

    sorry banyak soalan tapi saye nakkan kepastian untuk buka akaun paypal ni??thnx!

  10. red
    Disember 5, 2010 at 6:02 pm

    salam. saya nak tnya kat mana nak dptkan (vcc)????

  11. al walid
    Disember 28, 2010 at 12:20 am

    saya ada problem nak verify account paypal nie..
    boleh x tolong bagaimana nak verify account paypal ne..
    saya daftar melalui kad debit visa maybank

    antara masalah saya ialah ini;
    This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.’

    lepas itu bape kali saya cuba verify dia terus anta begini..

    The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.

    harap bro boleh tolong saya..

  12. Jun 2, 2012 at 1:02 pm

    What’s up, I would like to subscribe for this website to take newest updates, thus where can i do it please help.

  13. September 20, 2012 at 10:48 am

    We stumbled over here from a different web page and thought I
    should check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page yet again.

  14. Jun 8, 2013 at 1:15 pm

    It’s awesome in support of me to have a web site, which is good in favor of my knowledge. thanks admin

  15. Julai 16, 2013 at 1:03 pm

    Hi there i am kavin, its my first time to commenting anyplace,
    when i read this article i thought i could also make comment due to this good
    article.

  16. Julai 17, 2013 at 11:18 pm

    What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has
    aided me out loads. I hope to give a contribution & aid other customers like its helped me.
    Good job.

  17. Julai 24, 2013 at 3:07 am

    You appear to still how to avoid white hair on head be excited by life.

    It can’t be very relaxing how to avoid white hair on head for you to get rid of fibroids. His eyes wide and hurt. If you don’t like your hair
    how to avoid white hair on head to be styled, fixed, shade protected, or even later,
    before you buy any of them recurring in future periods.

  18. Ogos 14, 2013 at 2:18 pm

    Thanks for some other fantastic post. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing?
    I’ve a presentation subsequent week, and I am at the search for such information.

  19. Ogos 17, 2013 at 10:17 pm

    Hey! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Appreciate
    it!

  20. Januari 28, 2014 at 8:49 am

    Ann Marie [after finishing the challenge]: This is great news when
    it comes to daily deals as there’s always going to be
    considered a top bento sushi orlando caterer
    in NYC to be chosen for these high-profile events. Some dishes, such as olive and canola oil,
    or include an avocado half in your salad. Emaciated striped bass found in
    the fatty tissue. With so many other producers of best sparkling wine around the world
    have made some sterling contributions to the State
    of Hawaii, and served with a sweet eel sauce.

  21. Ogos 31, 2014 at 3:53 am

    Admiring the time and energy you put into your website and detaied information you provide.
    It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t thee same old rehashed information. Wonderful read!
    I’ve bookmarked yyour site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  22. September 24, 2014 at 2:54 pm

    Good post however , I was wanting to know if you could write a litte
    more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little
    bit more. Many thanks!

  23. September 24, 2014 at 3:42 pm

    Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s
    new to me. Anyways, I’m definitely happy I found
    it and I’ll be book-marking and checking back often!

  24. Oktober 5, 2014 at 11:53 pm

    WOW just what I was searching for. Came here by
    searching for search engine optimization

  25. Jun 30, 2016 at 3:07 am

    Excellent post. I was checking constantly this blog
    and I’m inspired! Very useful info specially the
    final section 🙂 I handle such information much. I was seeking this
    particular information for a very lengthy time. Thank you and best
    of luck.

  26. September 7, 2016 at 5:56 pm

    こんにちわ

    私はクレジットカードのスコアリング・システムについてのサイトを運営しています。みんなが知りたいブラックリストに載るとクレジットカードは作れない?、信用情報はいつまで記録されているのか?、クレジットカード審査が通りやすくなるコツとは?、クレジットカードを同時に申し込んでも大丈夫?、などなど全てまとめました。審査が甘い、通りやすいクレジットカードについて解説する専門サイト「クレココ」といいます。審査のポイントから審査に通りやすいカードの紹介、体験談まで掲載しています。

  27. Julai 15, 2017 at 1:04 am

    My brother suggested I may like this web site.
    He was entirely right. This post truly made
    my day. You can not consider simply how so much time I had spent for this info!
    Thank you!

  1. Januari 3, 2009 at 9:49 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: